top of page

Idén is teltházas a Gospel Karácsony!

Elképesztően büszkék vagyunk, hogy a tavalyi nagy sikert követve idén is már a koncert előtt 3 héttel teltházat hirdethettünk!


Csakúgy mint az előző években, idén is a Pécsi Gospel Kórus műsora adta meg az alaphangulatot, akik előadásukkal nagy sikert arattak.


Idén is teltházas a Gospel Karácsony!
Idén is teltházas a Gospel Karácsony!

2023-ban a Virginia State Gospel Chorale látogatott el hozzánk, akik ismertségüket  az America’s Got Talent műsornak köszönhetik, ahol egészen a döntőig meneteltek. 

A 25 fős csapatot élő zenekar kísérte /dob, basszus gitár, zongora és saxophone/, valamint az idei turnén velük énekelt a világhírű szólista is, David Bratton, aki több mint 52 héten át vezette a Billboard Gospel listáját. A kórus az 1971-es évek elején alakult James Holden irányításával. Turnéik során bejárták már szinte egész Európát. A rengeteg turnénak és koncertnek köszönhetően számos hírességgel volt alkalmuk együtt dolgozni csodálatos helyszíneken. Egyik legemlékezetesebb koncertjük az volt, melyet II. János Pál pápa tiszteletére adtak a Central Parkban karrierjük kezdetekor. 1997 és 2000 között felléptek Whoopi Goldberggel, Diana Ross-szal, Cindy Lauperrel a Radio City Music Hallban, valamint a BB King Blues Klubban. 


2003-ban a Kórus elnyerte az első helyet a Black Music Caucus Choir versenyen New Yorkban. 2012 -ben a How Sweet the Sound közönségdíját, 2015-ben a Steve Harvey Neighborhood Awardot nyerte el a legjobb kórus kategóriában. 2005-ben és 2015-ben is európai turnéjuk során lehetőségük volt fellépni a Vatikán karácsonyi koncertjén, szintén a Pápa előtt.


A koncert során az örökzöld gospel, és a karácsonyi dalok mellett olyan világslágereket is előadtak gospel verzióban, mint a „Stand By Me”, John Lennon-tól a „War is over”, vagy Whitney Houston-tól az „I Love the Lord”.A kórus a 25 koncertből álló európai turnéja során Magyarországot követően még Svájcban, Olaszországban és a Vatikánban is fellépett újra a Pápa előtt! 


3 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page